Klanten beoordelen ons met een 9.0
0511 53 93 39

Bezoek skûtsjemuseum met skûtsjesilen

Keer terug in de geschiedenis van het Friese schippersvolk, de skûtsjes en het vakmanschap van de vroegere hellingbaas en zijn knechten.

klik hier voor meer info

Bedrijfsuitje skûtsjesilen & Skûtsjemuseum

Keer voor uw bedrijfsuitje in Friesland terug in de geschiedenis van het Friese schippersvolk, de skûtsjes en het vakmanschap van de vroegere hellingbaas en zijn knechten. Dit doe je in het Skûtsjemuseum, op loopafstand van Annage. Hier proef en ruik je de sfeer van getaande zeilen, vers grenenhout en opgestapeld turf. Daarna stapt u met alle kennis uit de geschiedenis aan boord van de authentieke skûtsjes voor een indrukwekkende zeiltocht. En samen met uw vrienden of collega’s, beleefd u een indrukwekkend bedrijfsuitje met skûtsjesilen & skûtsjemuseum!

U wordt ontvangen in een gezellige ruimte waar de schipperskroeg van vroeger te herkennen is. Naast bestekken en unieke scheepsdocumenten zijn hier scheepsmodellen en een uitgebreide fotocollectie. Deze geven een mooi beeld geven van de skûtsjes in hun natuurlijke omgeving.  In de nagebouwde roef ervaart u het oude schippersleven. Ook kunt u tijdens uw bedrijfsuitje met eigen ogen het bijzondere houten skûtsje: De AEbelina bewonderen.

Bezoek het skûtsjemuseum in Earnewâld en stap daarna zelf aan boord van een skûtsje.