Klanten beoordelen ons met een 9.0
0511 53 93 39

Skûtsjesilen

Uniek in de wereld en zo Fries als maar kan!

bekijk de arrangementen

Skûtsjesilen als uitje

Skûtsje zeilen is gegarandeerd een dag zeilplezier voor jong en oud. Zeilen op deze skûtsjes is zowel ontspannen genieten als actief meehelpen. Het zeil moet omhoog en worden aangetrokken en de grote houten zwaarden bediend.  Is het schip eenmaal op koers, dan is er volop tijd om de genieten van het zeilen en de natuur.

Skûtsjesilen  in Friesland in een nationaal park

Annage is gevestigd in Earnewâld, een dorpje in midden Friesland dat gerust de bakermat van het skûtsje zeilen genoemd mag worden. Vele skûtsjes hebben hier een ligplaats en de bekende wedstrijden vonden hier in de vorige eeuw hun oorsprong. Earnewâld ligt aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen.  Met haar wijde meren en smalle, intieme vaarten behoren deze laagveen moerassen tot de rijkste en meest gevarieerde natuurgebieden van Noordwest-Europa. Dit uitgestrekte moeras- en watergebied is ideaal om tijdens het skûtsjesilen te gaan verkennen.

Zelf skûtsjesilen bij Annage

Als uw plannen maakt om skûtsje te zeilen met uw vrienden of collega’s, dan wilt u natuurlijk dat dit een geweldige dag, middag of avond wordt. Bij Annage zullen wij er alles aan doen om hier zoveel mogelijk aan bij te dragen.  De ervaringen van onze gasten zijn daarbij onze belangrijkste referenties.

Skûtsjesilen bij Annage

Bekijk de ervaringen van onze gasten

meer informatie
  • Het was super, nog nooit op een skûtsje gevaren maar het was super! Mooi weer en ondergaande zon en veel gelachen en lekker gegeten, voor […]
  • Achmea Leeuwarden

    Achmea Leeuwarden
    Ondanks het stormachtige weer, waardoor veel collega’s aanvankelijk wat tegen het zeilen opzagen, hebben we een heerlijke zeiltocht gemaakt, zeeziekte is hier inderdaad niet mogelijk. […]