Klanten beoordelen ons met een 9.0
0511 53 93 39

Annage

Meer dan 40 jaar een begrip in Friesland en ver daarbuiten!

Over Annage

Annage, meer dan 40 jaar een begrip in Friesland

Diep verscholen in het Nationaal Park De Alde Feanen in Earnewald bevindt zich Annage, waar de skûtsjes aan de kade liggen, waar je kunt loungen in de groenste tuin aan het water en waar je actief en in alle rust kan vergaderen in een splinternieuwe vergader-event locatie.

Annage (oprichters Anna & Age) is al meer dan 40 jaar een begrip in Friesland en verre omstreken. Voorheen met surfplanken en kano’s voor scholen en jeugdgroepen, daarna als zeilschool met zeilzwerf-kampen en een eigen groepsaccommodatie . Nadat in 1998 het bedrijf werd opgesplitst en de Twirre de zeilschool en de accommodatie overnam, is Annage zich gaan specialiseren in het skûtsjesyl arrangementen, met name voor bedrijven en instellingen. Het werd de grootste skûtsjeverhuur aanbieder van zeilend Friesland  en was voorloper in de professionalisering van de zeilende passagiersvaart.

Cathrienus Herrema (1971, Groningen) is sinds 2000 eigenaar van Annage, nadat hij al 10 jaar eerder als zeilinstructeur bij zeilschool Annage was begonnen. Na zijn studie aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden kwam de mogelijkheid om het bedrijf van Age Veldboom over te nemen. Zo kon hij van zijn passie voor het zeilen zijn werk maken. Nadat hij 15 jaar als bemaningslid mee zeilde werd hij in 2009 als schipper op de Engelina Smeltekop kampioen in de Open Friese Kampioenschappen Skutsjesilen (IFKS) in kleine a-klasse.

Het Annage team

Er werken bij Annage zo’n 30 ervaren en gepassioneerde en gediplomeerde medewerkers bij Annage. Zij zijn gastheer/vrouw tijdens de zeildag, geven instructie en begeleiden de gasten tijdens het zeilen en de activiteiten. Voor de (outdoor)activiteiten werken we samen met lokale bedrijven, zoals Outdoor Veldboom of zeilschool de Twirre. Veel medewerkers van Annage zeilen ook mee met de skutsjesyl wedstrijden, zowel aan de SKS als de IFKS. De meeste bemanningsleden van kampioen skûtsje (2022) de Sterke Jerke vinden hun roots bij Annage. Het schip heeft Annage en Earnewald ook als thuishaven.

Het eten en drinken tijdens de vergaderingen of trainingen bij Annage wordt verzorgd door een team van 5  gastdames en -heren. Zij verzorgen graag de koffie met verse Fryske oranjekoek of een uitstekende huisgemaakte lunch bereid met voornamelijk biologische Friese streekproducten.

Lijkt het je leuk om als maat of schipper te zeilen bij Annage of gastdame of -heer te worden, neem dan contact op, we zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers!

Duurzaam Ondernemen

Annage wil maatschappelijk verantwoord ondernemen, daarom beperken we in onze eigen bedrijfsvoering zoveel mogelijk de nadelige gevolgen voor milieu en omgeving. Hier vindt u onze MVO verklaring 

In 2019 tm 2023 heeft Annage de Green key met goud behaald. Bedrijven met een Green Key proberen de impact op het milieu te verminderen en zijn zich bewust van hun positie in de maatschappij zonder dat dit ten koste gaat van het comfort van de gast. Naast Green Key gecertificeerd is Annage ook een Fairtrade certificaat. De locatie is volledig energie neutraal, met zonnepanelen, slimme verlichting en een warmtepomp die zijn energie uit het aangelegen meer haalt (aquathermie).

Duurzaam varen

Met onze schepen proberen wij zoveel mogelijk gebruik te maken van de meest duurzame energie :
De Wind!
De hulpmotoren van de schepen gebruiken blauwe diesel van Future Fuels als brandstof. Deze fossielvrije diesel wordt volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

De zeilschepen van Annage

Onze vloot bestaat uit 5 authentieke skûtsjes en meerdere snelle zeilpramen. Voor grote groepen is het mogelijk meer dan 15 schepen samen te brengen. Alle schepen voldoen aan de laatste veiligheidseisen en de skûtsjes van Annage zijn SI-gecertificeerd. De bemanning bestaat uit een ervaren, gediplomeerde schipper met een of twee enthousiaste bemanningsleden.

De skûtsjes van Annage zijn SI gekeurd. Het is daardoor ook wettelijk toegestaan om met meer dan 12 gasten per skûtsje te varen. Annage beschikt ook over schepen waar 20 en zelfs 25 gasten mee aan boord mogen.

Na aanleiding van het ernstige ongeluk op een klipper bij Harlingen, komen er terecht vragen over de veiligheid aan boord. Alle schepen van Annage waar meer dan 12 passagiers mee mogen varen voldoen aan de laatste veiligheidseisen en hebben allen een geldig veiligheid en mast en tuigage certificaat.

Kopie tuigage certificaat. hier en hier

Locatie en omgeving

Annage is gelegen in het Friese watersport en schaatsdorp Earnewâld midden in Nationaal Park De Alde Feanen. Annage beschikt over een eigen locatie met 5 moderne ontvangst zalen aan de sfeervolle tuin aan het meer. Een unieke locatie voor uw bedrijfsuitje, familiedag of vergadering in Friesland. De accommodatie is van alle gemakken voorzien en maakt deze locatie geschikt voor elk doel en voor elke groep. Zo beschikken onze zalen over snelle WiFi, een geluidsinstallatie, slimme verlichting en moderne touch faltscreens.  De tuin geschikt voor groepen tot  250 personen.

Van weids uitzicht tot knusse slootjes

Van het weidse uitzicht over het grote open water, tot de beschutting van het moerasbos: je vindt het in Nationaal Park De Alde Feanen. Een enorme variatie aan landschappen. Dit bijzondere Nationale Park bestaat voor ongeveer 4025 hectare uit oppervlaktewater en bestaat uit sloten, vaarten, petgaten, plassen en meren. Waar wij u maar al te graag met onze skûtsjes doorheen zeilen.

Ook met het openbaar vervoer te bereiken

Annage biedt als service aan om met een pendeldienst uw gasten op te halen bij het dichtsbijzijnde bushalte ( Rijksweg Garyp).  Hier rijdt de sneldienst Leeuwarden-Drachten.