Klanten beoordelen ons met een 9.0
0511 53 93 39

Zeiltocht Friesland

klik hier voor meer info

Een zeiltocht Friesland: Skûtsjesilen

Een zeiltocht in hartje Friesland op een skûtsje brengt u zeilend langs de mooiste natuur die er in Friesland te vinden is.  U zeilt ’s ochtends door smalle slootjes en gaat ’s middag actief op volle snelheid skûtsjesilen over de wijde meren, genietend van wind, water en natuur in Friesland.

Een zeiltocht in het mooiste vaargebied van Friesland

Annage is te vinden in het Friese Earnewâld, een klein dorpje in hartje Friesland dat gerust de bakermat van het skûtsjesilen genoemd mag worden. Vele skûtsjes hebben hier hun ligplaats en de eerste officiële wedstrijden vonden hier begin jaren vijftig hun oorsprong. Het vaargebied voor de zeiltochten is het Nationaal park De Alde Feanen, een uitgestrekt moeras- en watergebied dat u tijdens het skûtsjesilen gaat verkennen. Met hun wijde meren en smalle, intieme vaarten behoren deze laagveen moerassen tot de rijkste en meest gevarieerde natuurgebieden van Noordwest-Europa.

Zeildagtochten op verschillende schepen

Voor kleine en grote groepen heeft Annage geschikte zeilschepen:  van grote skûtsjes geschikt voor max. 25 gasten tot een klein skûtsje voor maximaal 9 personen.  Zeilpramen zijn een comfortabel en geschikt voor maximaal 12 gasten. De zeiltochten hebben verschillende lengtes. Zo kunt u dagtochten, middagtochten of avondtochten bij ons boeken.

Een geslaagde zeiltocht organiseren?

Wanneer u een zeildagtocht organiseert wilt u er zeker van zijn dat het een geslaagde dag gaat worden. Wij hebben een passie voor zeilen en organiseren. Deze twee ingrediënten zorgen er voor dat onze zeiltochten en een hoge waardering van onze gasten krijgen. Wolkom oan Board!

Zeiltocht Friesland