Klanten beoordelen ons met een 9.0
0511 53 93 39

Skûtsje zeilen

klik hier voor meer info

Zelf Skûtsje zeilen in de vakantie

Zeil mee op een skûtsje.  Zeilen de hijsen, zwaarden bedienen en aan het helmhout staan!

Prijs: € 15,- p.p.

Informatie & inschrijving bij Toeristenbureau Earnewâld
0511-539500

Zeiltocht Skûtsje

Zelf de zeilen hijsen, achter het roer staan of de zwaarden bedienen. Allemaal onder toeziend oog van de gediplomeerde schipper en zijn maat. Verzamelen en opstappen bij het Otterbeeld te Earnewâld. Er wordt gevaren bij een minimaal aantal van 6 personen. Zwemvesten zijn standaard aanwezig.

Voor deze activiteiten kunt u zich telefonisch aanmelden bij Toeristenbureau Earnewâld tel.nr. 0511-539500, tijdens openingstijden van maandag t/m zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Iedere activiteit heeft een minimale en maximale deelname. Wees er snel bij!

Skûtsje zeilen is gegarandeerd een dag zeilplezier voor jong en oud. Zeilen op deze skûtsjes is zowel ontspannen genieten als actief meehelpen. Het zeil moet omhoog en worden aangetrokken en de grote houten zwaarden bediend.  Is het schip eenmaal op koers, dan is er volop tijd om de genieten van het zeilen en de natuur.

Skûtsje zeilen in Friesland in een nationaal park

Annage is gevestigd in Earnewâld, een dorpje in midden Friesland dat gerust de bakermat van het skûtsje zeilen genoemd mag worden. Vele skûtsjes hebben hier een ligplaats en de bekende wedstrijden vonden hier in de vorige eeuw hun oorsprong. Earnewâld ligt aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen.  Met haar wijde meren en smalle, intieme vaarten behoren deze laagveen moerassen tot de rijkste en meest gevarieerde natuurgebieden van Noordwest-Europa. Dit uitgestrekte moeras- en watergebied is ideaal om tijdens het skûtsjesilen te gaan verkennen.

Skûtsje zeilen bij Annage

Wilt u zeilen met vrienden of collega’s? Reserveer dan een privé skûtsje bij Annage. Als uw plannen maakt om skûtsje te zeilen met uw vrienden of collega’s, dan wilt u natuurlijk dat dit een geslaagd zeil uitje wordt. Bij Annage zullen wij er alles aan doen om hier voor te zorgen.

Niks mooier dan op een skûtsje zeilen!