Klanten beoordelen ons met een 9.0
0511 53 93 39

Ervaar zelf de beleving van het zeilen met een echt wedstrijdskûtsje. Voel de snelle acceleratie bij een windvlaag,  trek aan de schoten en probeer het maximale uit het schip te halen terwijl je het water voorbij ziet flitsen.

Ze is in 1923 gebouwd als ‘Hoop doet Leven’ door Jan Oebeles van der Werff in Drachten/Buitenstvallaat.  Later is ze door elektronicaconcern Philips omgedoopt tot d’Halve Maen en voer het mee in de SKS  skûtsjesilen voor Philips. Vervolgens is het schip via vele omzwervingen in bezit gekomen van Jelle van der Meulen, die het schip de naam Engelina Smeltekop heeft gegeven en sinds 1981 zeilt in de  IFKS (Open Friese Kampioenschappen Skûtsjesilen), waar het schip sindsdien zeer succesvol zeilt in de kleine a-klasse, hierin heeft het in de afgelopen 15 jaar 5 x goud , 5 x zilver en 5 x brons aan edelmetaal gewonnen. In 2016 werd ze voor de 5e maal kampioen in de a-klein.

Tegenwoordig is de Engelina eigendom van de Stichting Engelina Smeltekop te Earnewâld en kunnen gasten de sensatie van het zeilen met een wedstrijdskûtsje ervaren. Aan dek is voldoende ruimte om te zitten en ontspannen te genieten van de omgeving en degene die graag actief mee wil zeilen kan zelf de touwen in handen nemen. Onder begeleiding van de schipper en maat kunt u zelf sturen, navigeren, schoten vieren en aantrekken en de zwaarden bedienen.

Een zeiltocht met skûtsje de Engelina Smeltekop is de garantie voor een fantastische dag op het water samen met collega’s, vrienden of familie waar nog lang over nagepraat zal worden!

Gegevens:

Engelina Smeltekop
Bouwjaar: 1923
Lengte : 17,02
Zeiloppervlak: 143 m2
Max. aantal gasten: 20

Kenmerken:

Kampioen 2016 a-klein Open Friese Kampioenschappen Skûtsjesilen
Wedstrijdskûtsje bij o.a. de IFKS.