Klanten beoordelen ons met een 9.0
0511 53 93 39

Skûtsjemuseum & Lunch

Een kijkje in het ruwe leven van schippers en hun familie rond 1900

Ontdek de mogelijkheden
Educatief & Amusement
Voor jong & oud
Uniek in de wereld

Ga 100 jaar terug in de tijd

Ga 100 jaar terug in de tijd bij het oude Friese schippersvolk. Waar de skûtsjes aan de kade liggen en het vakmanschap van de vroegere hellingbaas en zijn knechten te zien zijn. Duik zelf in oude werfboeken van beroemde scheepsbouwers, bekijk originele scheepsmodellen en ervaar de krappe ruimte aan boord rond 1900, toen skûtsjes onder zeil dagelijks duizenden vrachten turf, terpmodder, mest en zand vervoerden.

Meer aan bij het Skûtsjemuseum, op steenworp afstand van Annage, en wordt hier hartelijk ontvangen met een bakje koffie of thee en oranjekoek. Krijg een uitgebreide rondleiding en ontdek zelf het mooie museum. Wanneer jullie uitgesnuffeld zijn in het museum staat er een uitgebreide lunch op jullie te wachten bij Annage. Met uitzicht op het water en de skûtsjes.

Een bezoek aan het Skûtsjemuseum kan uitstekend gecombineerd worden met een zeiltocht op een van de skûtsjes. Een dagdeel uitwaaien met familie, vrienden of collega’s is een garantie voor een geslaagd bedrijfsuitje of familie-uitje.

Tip: Goede combinatie met een vergadering of training op onze unieke locatie aan het water.

Bekijk de arrangementen

Programma

Van

Tot

Activiteit
10:30

11:00

Koffie/thee met verse Fryske oranjekoek in het Skûtsjemuseum

11:00

12:30

Entree en rondleinding in het Skûtsjemuseum

12:30

13:30

Lunch Krúsdobbe

 

 Bezoek Skûtsjemuseum + Skûtsjesilen