Klanten beoordelen ons met een 9.0
0511 53 93 39

Fietsen door het Nationaal Park

Pontjesroute: fietsroute door Nationaal Park De Alde Feanen

Ontdek de mogelijkheden
Frisse neus & Onthaasten
Door een Nationaal Park
Overtochten met pontjes

Fiets de Pontjesroute

Annage is een perfect startpunt voor het fietsen van de Pontjesroute. Het bijzondere aan de pontjesroute is dat je onderweg regelmatig bij een vaarwater komt, waar schippers met de pont gereed staan om je naar de overkant te varen. De overtocht met de pont geeft een extra belevenis aan je fietstocht!

Het ene moment fiets je door het afwisselende waterrijke landschap van het Nationaal Park De Alde Feanen en het andere moment passeer je een schilderachtig dorpje. Er zijn 101 mooie dingen te zien en beleven op deze route door het laagveenmoeras van Nationaal Park De Alde Feanen dat een oppervlakte heeft van bijna 4.000 hectare.

Deze route brengt je langs bijzondere natuur maar ook interessante culturele spots en levendige watersportdorpen. Geniet van de vele vogels die je in dit gebied ziet. Er broeden hier wel honderden soorten in Nationaal Park De Alde Feanen; zelfs de zeearend is hier te spotten!

Stap regelmatig af om heerlijk tot rust te komen bij de verschillende rustpunten, picknicktafels en terrasjes die je tegenkomt. De perfecte combinatie van natuur en cultuur. Je kunt bij ons kiezen uit twee routes: ‘Veenhoop – Nes’ van 32 kilometer of ‘de 8 fan Grou’ van 45 kilometer. Daarnaast kun je kiezen uit een elektrische fiets of een fiets met drie versnellingen.

Bekijk de mogelijkheden

Programma

Van

Tot

Activiteit
13:00

13:30

Koffie/thee met verse Fryske oranjekoek

13:45

17:00

Fietsenhuur

13:45

17:00

Pontjesroute, inclusief overtochten van 5 pontjes

13:45

17:00

Slecht weer regeling

17:00

18:00

Warme hapjes en koude drankjes

Offerte aanvragen